Restaurant

De Egelantier

Openingsuren

Restaurant
Maandag open vanaf 17u.
Donderdag open vanaf 17 u
Vrijdag open van 12 u tot 14u30 en vanaf 17u
Zaterdag doorlopend open vanaf 12u
Zon- en feestdagen doorlopend open vanaf 11 u

Feestzalen
op reservatie - alle dagen ter beschikking
voor alle inlichtingen bel op 0475 89 10 67

Traiteur
In ons restaurant kan je ook genieten van onze afhaalkeuken. Doe je bestelling via de telefoon en
je kan in overleg uw gerechten op het gewenste uur komen afhalen. Wij verzorgen ook alle schotels voor feestjes bij uw thuis. Dit kan gaan van een verfijnd
koud buffet tot een warm diner. Wij vragen wel uw bestelling 14 dagen vooraf te plaatsen.Folders met
de gerechten van de traiteurdienst kan je komen
afhalen in ons restaurant.

 


Menukaart

Hapjes
Portie Olijven 
Portie Kaas 
Portie zachte Chorizo 
Portie mixed (kaas en chorizo)

Voorgerechten
Soepje van de dag 
Artisanale Kaaskroketten  
Garnaalkroket met toemaatje van grijze garnalen
Zacht gerookte zalm met uisnippers en peterselie 
Op zijn Italiaans:  Tomaat – Mozarella met basilicum en fleur de sel 
Scampi in lookboter 
Scampi op wijze van de chef 
Rundscarpaccio met kruidenolie, verse kruiden en parmezaanse kaas 
Gamba’s met gebakken kerstomaatjes

Visgerechten
Kabeljauw in Toscaans sausje met gewokte groenten
Paling in ’t groen 
Spies van Gamba’s met slaatje en tartaarsaus 
Scampi’s in lookboter 
Scampi’s op de wijze van de chef 
In olijfolie gebakken zalm met saus béarnaise met gewokte groenten 
Gerolde tongfilets met preislierten en grijze garnaaltjes met puree

 Vleesgerechten
Een echte klassieker:  Steak Tartaar (americain)– het lekkerst met slaatje en friet 
Gemengde brochet   runds – varkens: natuur of met saus 
Steak  natuur of met saus 
Entrecôte  natuur of met saus 
Iers Rib-eye  natuur of met saus 
Côte à l’os  (steeds voor 2 personen)   natuur of met saus 
Sauzen:  peperroom – champignon – béarnaise – mostardroom

Gewoon lekker    
Koninginnenhapje   
Lichtgerookt hammetje met mostardsaus 
Stoverij met Kartuisbier 

Bij onze hoofdgerechten kan je kiezen tussen:
vers groentenslaatje of warme gewokte groenten
Alle gerechten worden opgediend met verse frietjes maar je kan ook kiezen uit:  Puree -  Rijst - Pasta -  Kroketjes

Salades met frietjes 
Salade gerookte zalm met kaasbolletjes 
Salade met grijze garnalen 
Salade gebakken scampi’s 
Salade met gebakken kip en ananas in curryroom
 
Vlugge hap
Hawaïaanse toast 
Toast hesp – kaas 
Toast hesp – kaas en bolognaise
Pasta Tagliatelli met gerookte zalm en parmesan 
Pasta Capelinni bolognaise       gewoon/groot                                               
 
Voor de kleintjes
Gebakken kipfilet met appelmoes en frietjes 
Balletjes in tomaatsaus met frietjes
Koninginnenhapje 
Spaghetti bolognaise junior
Kindersteak met frietjes en saus naar keuze  
 
Suplementen
extra tipzak frietjes 
extra slaatje of warme groentjes
Mayonaise
 
Mosselen
Seizoensgebonden:  vraag onze  mosselkaart

Voor de lekkerbekken
Dame Blanche met warme Callebaut chocolade 
Dame Noir met warme Callebaut chocolade 
Vanilleijs  met banaan en warme Callebaut chocolade 
Vanilleijs met kriekjes (warm of koud) 
Amarettoijs met caramel 
Vanileijs met verse aardbeien (tijdens seizoen) 
Palet van fijne sorbets 

Créme Brûlee
Chocolademousse  
Sabayon met Kartuis
Sabayon met witte wijn
Warme appelspie met vanilleijs en slagroom 

Pannekoeken – van 14u tot 18u
Portie pannekoeken met suiker of confituur 
Portie pannekoeken met verse slagroom 
1 reuze pannekoek met vanilleijs en slagroom 
1 reuze pannekoek met vanilleijs, warme chocolade en slagroom 
1 reuze pannekoek met vanilleijs, advocaat en slagroom 
1 reuze pannekoek met vanilleijs, verse aardbeien en slagroom  (tijdens seizoen) 
* Flamberen supplement
 
Voor de kleintjes
Kinderijsje 
1 pannekoek junior